Jadłospis 01.12 - 05.12 2025 r.
| Pierwsze danie | Drugie danie | ||
|---|---|---|---|
Poniedziałek |
Zupa pomidorowa z ryżem 350g pieczywo mieszane 20g |
| |
Wtorek | Zupa ogórkowa 350g |
| |
Środa | Zupa barszcz biały z białą kiełbaską | Sos napoli z mozzarellą 150g | |
Czwartek | Zupa kartoflanka 350g |
| |
Piątek | Zupa z czerwonej soczewicy 350g pieczywo mieszane 20g | Paluszki rybne z dorsza 150g |
UWAGA:
Jadłospis będzie dostosowany do indywidualnych potrzeb żywieniowych poszczególnych dzieci.
Prezentowany jadłospis może ulec zmianie z powodów technicznych lub zaopatrzeniowych.
Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie które, mogą znajdować się w posiłkach:
Zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, orzechy ziemne i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (laktoza) orzechy laskowe/migdały, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, Mięczaki i produkty pochodne. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.