Jadłospis

Jadłospis 01.12 - 05.12 2025 r.

 

 Pierwsze danie

Drugie danie

 
Poniedziałek
01.12

 

Zupa pomidorowa z ryżem 350g pieczywo mieszane 20g
 

Kotlet schabowy 150g
Ziemniaki purée 150g
Surówka hawajska 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g

 
 
Wtorek 
02.12
Zupa ogórkowa 350g
 pieczywo mieszane 20g

Gulasz mięsno-warzywny z cieciorką 250g
Ryż 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g
 
 
Środa
 03.12
Zupa barszcz biały z białą kiełbaską
i jajkiem  350g
pieczywo mieszane 20g
 
 
Sos napoli z mozzarellą 150g
Makaron spaghetti 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g
 


 

 
Czwartek
  04.12
Zupa kartoflanka 350g
 pieczywo mieszane 20g
 

Bitka wieprzowa w sosie własnym 150g
Kasza bulgur 150g 
Surówka z buraków 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g


 
 
Piątek
 05.12
 
 
Zupa z czerwonej soczewicy 350g pieczywo mieszane 20g

      

Paluszki rybne z dorsza 150g
Ziemniaki purée 150g
Surówka z kiszonej kapusty 150g
Owoc sezonowy 100g
Kompot owocowy 250g
 
 
 

UWAGA:

Jadłospis będzie  dostosowany do indywidualnych  potrzeb żywieniowych poszczególnych dzieci.

Prezentowany jadłospis może ulec zmianie z powodów technicznych lub zaopatrzeniowych.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie które, mogą znajdować się w posiłkach:
Zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, orzechy ziemne i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (laktoza)  orzechy laskowe/migdały, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, Mięczaki i produkty pochodne. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.