Jadłospis

Jadłospis 15.09 – 19.09 2025 r.

 Pierwsze danieDrugie danie
Poniedziałek 15.09
  • Zupa koperkowa 350g
  • pieczywo mieszane 30g
  • Pulpet a’la gołąbek 300g
  • Ryż 150g
  • Kompot owocowy 250g
Wtorek 16.09
  • Zupa zacierkowa 350g
  • pieczywo mieszane 20g
  • Filet drobiowy panierowany 150g
  • Ziemniaki purée 150g
  • Surówka hawajska 150g
  • Owoc sezonowy 100g
  • Kompot owocowy 250g
Środa 17.09
  • Zupa barszcz biały z kiełbaską 350g
  • pieczywo mieszane 30g
  • Makaron napoli z mozzarellą 300g
  • Owoc sezonowy 100g
  • Kompot owocowy 250g
Czwartek 18.09
  • Zupa ogórkowa 350g
  • pieczywo mieszane 30g
  • Pieczeń wieprzowa z sosem śliwkowym 150g
  • Kasza bulgur 150g
  • Surówka z buraków 150g
  • Owoc sezonowy 100g
  • Kompot owocowy 250g
Piątek 19.09
  • Zupa grochowa na boczku 350g
  • pieczywo mieszane 30g
  • Paluszki rybne pieczone 150g
  • Ziemniaki purée 150g
  • Surówka z kiszonej kapusty 150g
  • Owoc sezonowy 100g
  • Kompot owocowy 250g

UWAGA:

Jadłospis będzie  dostosowany do indywidualnych  potrzeb żywieniowych poszczególnych dzieci.

Prezentowany jadłospis może ulec zmianie z powodów technicznych lub zaopatrzeniowych.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie które, mogą znajdować się w posiłkach:
Zboża zawierające gluten, skorupiaki i produkty pochodne, jaja i produkty pochodne, ryby i produkty pochodne, orzechy ziemne i produkty pochodne, soja i produkty pochodne, mleko i produkty pochodne (laktoza)  orzechy laskowe/migdały, seler i produkty pochodne, gorczyca i produkty pochodne, nasiona sezamu i produkty pochodne, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin i produkty pochodne, Mięczaki i produkty pochodne. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady.